home Nieuws Kersje op een taart!

17-12-2021

Een succesvolle samenwerking

Eind 2015 komt bij ons, de at.groep, de opdracht binnen om Freddy zijn eerste stappen te laten maken op de arbeidsmarkt. Hij is op dat moment amper 20 jaar oud. Na het intakegesprek vermoedt regiomanager Ans Wolter te maken te hebben met een jongeman ‘waar een goede kop op zit’. Jaren later zal blijken dat dat vermoeden juist was.

In het traject van Freddy verliep veel, zo niet alles, vlekkeloos. Het is een kwestie van goede inschattingen maken en de juiste partijen selecteren. Als dat lukt, speelt de factor geluk slechts een kleine rol.

Over de juiste partijen gesproken… "We gaan solliciteren. Het levert onder meer een gesprek op bij HOLGA METAALTECNIEK in Doetinchem", vertelt Ans. Marc Oudenampsen, directeur van HOLGA METAALTECHNIEK, neemt de tijd voor een uitgebreide kennismaking en rondleiding en Freddy houdt hier een goed gevoel aan over.  Uiteindelijk besluit Marc Freddy een proefplaatsing aan te bieden. Marc organiseert goede werkbegeleiding voor Freddy. Omdat deze proefplaatsing succesvol verloopt, volgt hierna Freddy’s allereerste arbeidsovereenkomst als Algemeen Metaalbewerker bij HOLGA METAALTECNIEK te Doetinchem.

"Met Marc Oudenampsen kan ik goede afspraken maken over hoe we Freddy kunnen ondersteunen. Marc heeft niet alleen oog voor zijn productie, maar ook voor bijvoorbeeld zaken als Freddy’s thuissituatie. Directeuren, eigenaren en managers; ze zijn veelal te druk en de agenda puilt altijd uit. Zo ook die van Marc. En toch neemt hij de tijd voor Freddy en wil hij ook hierin succesvol zijn. Het is tekenend voor HOLGA METAALTECHNIEK."

Het maakt dat Freddy nu, enkele jaren later, nog steeds gelukkig is bij HOLGA METAALTECHNIEK. Deze samenwerking kon destijds tot stond worden gebracht mede door inmenging van UWV.
Inmiddels is dit niet meer nodig. "Ook de inzet van mij als jobcoach is overbodig geworden. Freddy is in goede handen. Een kersje op de taart voor alle partijen!"z