Filmpjes over Speltherapie

Gea Knol, speltherapeut bij at.Zorg in Zwolle, heeft een aantal filmpjes gemaakt over spetherapie.

De kracht van fantasie en spel. Dit filmpje is gemaakt voor ouders, professionals en belangstellenden. Het gaat in op vragen als: wat is het belang van spelen? Heeft spel invloed op de ontwikkeling van het brein? Is het goed om kinderen, thuis en op school, te stimuleren om te spelen, en zo ja, hoe? Klik hier voor het filmpje.

Over speltherapie. Dit filmpje is gemaakt voor ouders, professionals en belangstellenden. Het gaat in op vragen als: voor welke kinderen is speltherapie geschikt? Bij welke problemen kan deze therapievorm worden ingezet? Wat gebeurt er in een spelkamer? Hoe worden ouders bij speltherapie betrokken, en hoe gaat het praktisch gezien? Klik hier voor het filmpje.

Een spelkamerverhaal: heel veel vulkanen. Dit is het persoonlijke verhaal van een jongen in speltherapie. Voor zijn privacy is gezorgd: er zijn een paar veranderingen aangebracht, zodat de jongen niet herkend kan worden. Zijn verhaal geeft een beeld van wat speltherapie is: een kind-eigen, procesmatige therapievorm. Oorzaken van problemen komen vaak in het spel van een kind naar voren, waarna er gerichter hulp kan worden geboden aan het kind en/of het gezin. Klik hier voor het filmpje.

Een spelkamerverhaal: de boef en de griezel. Dit is het persoonlijke verhaal van een meisje in speltherapie. Voor haar privacy is gezorgd: er zijn een paar veranderingen aangebracht zodat het meisje niet herkend kan worden. Haar verhaal laat zien hoe kinderen hun eigen ontdekkingen kunnen doen in spel. Als duidelijk wordt wat er aan de hand is, kan de ontwikkeling van een kind in een positieve stroomversnelling terecht komen. Klik hier voor het filmpje.

Een spelkamerverhaal: de veilige stad. Dit is persoonlijke het verhaal van een jongen in speltherapie. Voor zijn privacy is gezorgd: er zijn een paar veranderingen aangebracht zodat de jongen niet herkend kan worden. Zijn verhaal laat zien hoe een kind nare ervaringen kan verwerken als het aan het spelen is. Dit gebeurt niet alleen in speltherapie, ook thuis vindt dit plaats. Spelen is, ook om deze reden, enorm belangrijk voor kinderen. Klik hier voor het filmpje.

Blijf in contact

Volg ons op sociale media

Direct contact

Als u contact met at.groep wilt opnemen
kunt u het onderstaande antwoordformulier invullen.


 

Algemene voorwaarden

  • at.groep Zorg
  • © 2017
  • zorg@at-groep.nl
  • Lubeckstraat 1, 7575 EE Oldenzaal
  • 085 483 32 40