Nieuw behandelaanbod in Enschede

at.groep Zorg Enschede heeft met runningtherapie een nieuw behandelaanbod beschikbaar!

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Van buitenaf bekeken kan runningtherapie lijken op een reguliere hardlooptraining, maar runningtherapie kan worden gezien als een fase tussen niet sporten/bewegen enerzijds, en deelname aan reguliere sport-/beweegactiviteiten anderzijds.

Verklaringsmechanismen runningtherapie

Succesvol bewegen heeft neurobiologische en psychologische effecten. Welke van deze twee mogelijke verklaringsmechanismen het meest bijdraagt aan het gunstige effect van bewegen c.q. hardlopen is tot op heden niet met volledige zekerheid te zeggen.
Wanneer we ervan uitgaan dat stress de grootste gemeenschappelijke factor is bij het ontstaan van psychische klachten, is het beïnvloeden van de mate van stress het meest cruciale kenmerk van goede en effectieve runningtherapie.

Tussentijds instromen

De Runningtherapie wordt in Enschede ingevuld door onze twee SPV-ers die naast hun reguliere opleiding en ervaring een specifieke opleiding tot runningtherapeut hebben gevolgd. De therapie wordt geboden in het Fanny Blankers Koen Stadium en is gestart per 8 Maart 2017. Het aanbod wordt geboden binnen een open behandelgroep waardoor tussentijds instromen mogelijk is.

Vragen over dit nieuwe behandelaanbod?

Onze medewerkers in Enschede beantwoorden ze graag! Zij zijn bereikbaar via 085 – 4833240 of via de mail: zorg@at-groep.nl

 

Blijf in contact

Volg ons op sociale media

Direct contact

Als u contact met at.groep wilt opnemen
kunt u het onderstaande antwoordformulier invullen.

 

Algemene voorwaarden

  • at.groep Zorg
  • © 2017
  • zorg@at-groep.nl
  • Lubeckstraat 1, 7575 EE Oldenzaal
  • 085 483 32 40