home diensten Fit & Balans

Heb je een goede balans in werk en privé? Dan verzuim je zelden. Maar er kan veel gebeuren. Ingrijpende gebeurtenissen zoals ziekte, een scheiding, geboorte of overlijden kunnen de balans verstoren. Dat kan z’n weerslag hebben op de werkvloer, met ziek zijn als mogelijk gevolg. Een goede werkgever heeft aandacht voor het vinden van nieuwe balans. Dat is waar onze Fit & Balans training aan werkt. De training is voor iedereen die vastloopt in het werk door onvoldoende balans in werk en privé. Dat kan preventief, maar ook als je in de ziektewet, eerste of tweede spoor zit. 


Proces Fit & Balans

Een ervaren loopbaancoach begeleidt je intensief en persoonlijk, met een praktische en concrete aanpak. Het resultaat van dit 4 tot 10 weken durende programma is een structurele verbetering in jouw kwaliteit van werk en leven. Het programma werkt aan energie, planning en verwachtingen en ziet er als volgt uit:

  • Een intakegesprek om in kaart te brengen waar de onbalans zit.
  • Een intensief maatwerktraject om te leren hoe je grip krijgt op het dagelijks leven. Het accepteren en aanpassen van de veranderende situatie staat centraal.
  • Een Stress-herstel test (CSR stress-test).


De Fit & Balanstraining werkt voor werkgevers als volgt:

  • Preventief: voorkomen dat een medewerker overbelast raakt
  • Spoor 1: voorkomen van langdurig ziekteverzuim
  • Spoor 2: voor de medewerker die langdurig verzuimt en waar een doorbraak uitblijft

Voor het UWV werkt de Fit & Balanstraining goed in combinatie met het UWV Werkfit programma en bij een uitkering voor WIA, WAO of Wajong-gerechtigden. 


Resultaten Fit & Balans

Na het Fit & Balans programma is er een structurele verbetering in de kwaliteit van je werk- en privéleven. Je weet weer hoe je de balans tussen werk en privé handhaaft. Zo voorkom je (langdurig) verzuim en is de basis voor je toekomstige loopbaan gelegd!
Wil je meer weten? Neem gerust contact op!