home Nieuws De 'MENS' achter at-groep Alyde van der Haar

19-10-2023

De 'MENS' achter at.groep

In dit maandelijkse nieuwsitem stellen we één van de ruim 40 medewerkers aan je voor zodat je kennis kunt maken met de 'MENS' achter at.groep. We noemen onszelf vernieuwers van wat werkt en dat doen we allemaal op onze eigen manier.

Deze keer geven we het woord aan Alyde van der Haar, jobcoach en re-integratieadviseur actief voor at.groep in het noorden van Overijssel en sinds een paar maanden in Zuid Drenthe.

Hoe ben je bij at.groep terecht gekomen?

Voordat ik bij at.groep aan het werk ging, was ik werkzaam bij de Eikenzoom in Anerveen als persoonlijk begeleider en meewerkend zorgcoördinator. In dit werk kwam ik in aanraking met jobcoaches en ik merkte al snel dat ik geïnteresseerd was in hun werkzaamheden. Na deze baan ging ik via LinkedIn op onderzoek naar vacatures, waarbij ik na enige tijd de vacature van at.groep tegenkwam voor een coach voor regio Noord. Deze vacature sprak mij aan. Ik heb gelijk gesolliciteerd en werd uitgenodigd voor een gesprek bij at.groep. Er was een klik, ook bij de vervolggesprekken met de mensen aldaar... die inmiddels mijn collega's zijn geworden!

Wat vind je leuk aan je werk en functie?

Eigenlijk vind ik bijna alles leuk aan mijn werk en mijn functie. Ik vind het fijn om in contact te zijn met kandidaten en het netwerk daaromheen. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk bij at.groep afwisselend. Ik werk in een team met leuke collega's, waardoor ik ook met plezier naar mijn werk ga. 

Wat vertel je anderen over je werk?

Aan anderen vertel ik veel over mijn werk, omdat ik blij word van mijn werk. Ik deel situaties die ik meemaak op een dag en deel succesverhalen met ze. Ik vertel ook waar ons werk uit bestaat en wat wij doen voor mensen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Dat verschilt bij mij per dag. De ene werkdag heb ik veel afspraken en ben ik veel onderweg; de andere dag heb ik minder afspraken waarbij ik veel bezig ben met administratieve taken. Over het algemeen ben je als coach veel aan het schakelen op een gemiddele werkdag, dankzij de telefoontjes, appjes of e-mails die binnenkomen. 

Wat zijn de mooiste momenten in je dag?

De mooiste momenten vind ik het in contact zijn met kandidaten en vooral vooruitgang bij hen te zien. Iedere persoon is anders en heeft op zijn of haar manier vooruitgang in een traject.

Alyde sluit haar interview af met een tip: 

Mocht je er even niet uitkomen dan is het niet erg om hulp te zoeken of te vragen. Dit kan juist een goede stap zijn om verder te komen. Daarnaast gun ik iedereen een passende baan waar hij of zij gelukkig van wordt!

Nieuwsgierig naar wie at.groep maken? Volg onze LinkedIn pagina en ontvang wekelijkse updates die je meer inzicht geven in wie we zijn en wat we doen!