home Nieuws De 'MENS' achter at.groep: Emmy Simons

05-02-2024

De 'MENS' achter at.groep

In dit maandelijkse nieuwsitem stellen we één van de ruim 40 medewerkers aan je voor zodat je kennis kunt maken met de 'MENS' achter at.groep. We noemen onszelf vernieuwers van wat werkt en dat doen we allemaal op onze eigen manier.

Vandaag spreken we met Emmy Simons, senior jobcoach en re-integratieadviseur actief in de provincie Zuid-Holland rond Den Haag en Leiden.

Wat vind je leuk aan je werk en functie?

Het doet ertoe. En ik word er ontzettend gelukkig van wanneer ik iemand een klein beetje heb kunnen helpen om uit een niet fijne situatie te komen. Ik lever met plezier en compassie in een menselijke maat en denk altijd vooral vanuit mogelijkheden: hoe lukt het wél? Ik hoop werkzoekenden en mensen op de werkplek een beetje wind onder hun vleugels te kunnen geven, want iedereen is uniek en maakt het verschil op de goede plek.
Het is mijn oprechte drijfveer om werkgeluk en plezier te brengen, dat geeft zelfvertrouwen en perspectief. Bovendien hou ik het graag luchtig, want het leven is soms al zwaar genoeg en echt, er valt genoeg 'te vieren' als je ervoor open staat.

Waarom heb je gekozen voor at.groep?

Door de toenmalige regiomanager en door Luc Bannink. Zij straalden de no-nonsense aanpak en enthousiasme uit voor het vak waar ik zo van hou. Deze houding is absoluut kenmerkend voor heel at.groep. 

Wat vertel je aan anderen over je werk?

Hoe divers het werk is en dat geen dag hetzelfde is. En hoezeer iedereen, dus ook mensen met een arbeidsbeperking, een kans geboden moet worden op een veilige werkplek waar hij/zij/X gezien wordt en werkplezier ervaart. De banenafspraak is geen bijzaak, maar ook geen doel op zich. Oei, nu kom ik op mijn stokpaardje: beoordeel iedereen op hun mogelijkheden en talenten en niet alleen op het vinkje voor het doelgroepenregister! 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Geen idee, die heb ik niet! Ik werk in een uiterste vorm van hybride: vanuit huis (home-office), vanuit kantoor in Rijswijk, vanuit een workspace in Leiden of vanuit de Achterhoek. Of aan de koffie in een horecazaak in de plaats waar de klant die ik begeleid woont. Afwisselend heb ik coachingsgesprekken bij de klant thuis of op de werkvloer (met een zeer diverse groep van werkgevers en locaties, zoals ministeries, ziekenhuizen, kinderopvang etc.) Ook maak ik veel gebruik van moderne media zoals Microsoft Teams, videobellen of Whatsapp. Nooit is mijn dag hetzelfde. 

Kun je de cultuur van at.groep beschrijven?

Iedereen bij het bedrijf doet ertoe en mag zichzelf zijn. Het is ook echt zó fijn dat ik geheel mijzelf mag zijn!
En niet onbelangrijk: we leveren allemaal op onze wijze menselijk maatwerk.

Emmy sluit haar interview af met een tip:

Kijk vooral naar dat 'Hoe dan wel?' als het gaat om werk. Focus je op jouw mogelijkheden zonder de onmogelijkheden uit het oog te verliezen. En vergeet niet dat iedereen, ook jij, talenten heeft en een netwerk om te benutten.

Nieuwsgierig naar wie at.groep maken? Volg onze LinkedIn pagina en ontvang wekelijkse updates die je meer inzicht geven in wie we zijn en wat we doen!