home Nieuws De "MENS" achter at.groep: Agnes Hendriks

28-03-2024

De "MENS" achter at.groep

In dit maandelijkse nieuwsitem stellen we één van de ruim 40 at.groep medewerkers aan je voor zodat je kennis kunt maken met de ‘MENS’ achter at.groep. We noemen onszelf vernieuwers van wat werkt, en dat doen we allemaal op onze eigen manier.

Vandaag geven we het woord aan Agnes Hendriks, jobcoach en re-integratieadviseur werkzaam in zuidwest Drenthe en omgeving Zwolle.

Wat geeft jou energie in het werk?

Wat mij energie geeft is dat ik er kan zijn voor een ander en het verschil kan maken: om eerst het verhaal achter de klant horen en dan af te stemmen op wat deze persoon nodig heeft. Het is fijn wanneer klanten aangeven de gesprekken als prettig te ervaren en dat zij zich gehoord en gezien voelen. Of wanneer ik een passende werkplek voor iemand kan vinden waardoor deze persoon weer kan deelnemen op de arbeidsmarkt. Het spiegelen in gesprekken en wanneer iemand inzichten en bewustwording krijgt van zijn kwaliteiten en valkuilen. Ook krijg ik energie van mooie persoonlijke gesprekken, waarbij ik ervaar dat er vertrouwen is.

Waarom werk je graag bij de at.groep?

Het is een fijne organisatie met bevlogen mensen die een warm hart hebben voor anderen. Er werken collega’s met veel ervaring en hierdoor is er ook veel kennis paraat over de doelgroep. Wat ik prettig vind is het samen kunnen sparren over zaken en feedback geven en ontvangen. Daarnaast vind ik het leuk dat we ook onze dienstverlening onderzoeken en vernieuwen, zoals het opstarten van trajecten voor mensen met NAH bijvoorbeeld.

Waarom heb je gekozen voor de at.groep?

Ik heb gekozen voor at.groep, omdat de gesprekken vanaf het begin af aan goed voelden. Ik voelde me gehoord en gezien in een tijd waarin ik zelf wat kwetsbaar was. Het is een fijne en sociale werkgever, die klein is begonnen en uitgegroeid is tot een middelgroot bedrijf. Ik kan mezelf zijn en mijn talenten en vaardigheden inzetten voor de trajecten van het UWV/Gemeentes, tweede spoor en outplacement.

Wat zijn de mooiste momenten in je dag?

Een blije klant en het gevoel hebben, dat ik iets heb kunnen bijdragen voor deze persoon. Dat ik dus zinvol werk aan het doen ben! Of wanneer al mijn inspanningen samenvallen en leiden naar een nieuwe start voor mijn klant.

Hoe ben je bij de at.groep terecht gekomen?

Ik werd benaderd door een oud-collega van mij die op dat moment bij at.groep werkzaam was op personeelszaken en nog steeds bij at.groep werkt. Zij heeft mij aanbevolen voor deze functie.

Agnes sluit haar interview af met een tip:

Ieder mens, dus ook jij bent uniek en hebt vaardigheden en talenten, waarmee je weer aan de slag kan. Kijk naar wat je wel kan in plaats van wat je niet kan! Geef aan dat je hulp nodig hebt en ik help en ondersteun je graag net zoals al mijn andere collega’s van at.groep!


Nieuwsgierig naar wie at.groep maken? Volg onze LinkedIn pagina en ontvang wekelijkse updates die je meer inzicht geven in wie we zijn en wat we doen!