home Nieuws De 'MENS' achter at.groep: Jasper Bakker

20-07-2023

De 'MENS' achter at.groep

In dit maandelijkse nieuwsitem stellen we één van de ruim 40 at.groep medewerkers aan je voor zodat je kennis kunt maken met de 'MENS' achter at.groep. We noemen onszelf vernieuwers van wat werkt en dat doen we allemaal op onze eigen manier. 

Vandaag: Jasper Bakker, jobcoach en re-integratieadviseur actief in Friesland, Groningen en Drenthe.


Wat geeft jou energie in je werk?

Wanneer een kandidaat in een coaching- of re-integratietraject stappen durft te zetten en deze met het behulp van mijn adviezen/inzichten groeit in diens ontwikkeling. Ook het samen vinden van een nieuwe werkplek voor een werkzoekende geeft mij veel energie en voldoening. Hierin vind ik belangrijk dat we samenwerken; alle betrokken partijen met elkaar. Zodat het een duurzame plaatsing wordt.

Waarom werk je graag bij at.groep?

Doordat mijn collega's en ik dezelfde kijk hebben op de juiste uitvoering van ons werk, kunnen we het met elkaar in de basis goed vinden. Hoewel we op nuances verschillen van elkaar, en we zaken vanuit verschillende invalshoeken bekijken, kunnen we elkaar goed helpen en dit doen we ook waar nodig. Doelstellingen zijn vanzelfsprekend maar de mens staat altijd voorop en dat kenmerkt de at.groep.

Wat vind je leuk aan je werk en functie?

De autonomie die ik heb in mijn vak als jobcoach is heerlijk. Zelf krijg ik alle ruimte om de kandidaat te helpen op de wijze die mij goed past. Hierin is het vertrouwen, maar ook de support, die at.groep aan mij als coach geeft groot. Ze bouwen erop dat ik de kandidaat daar krijg waar diegene wezen moet... en zo niet, dan is hulp vragen aan een collega coach een normale manier van werken voor iedereen.

Verder vind ik het leuk om veel te moeten schakelen, ons vak is zeer dynamisch. Het vraagt ook om ondernemerschap in het samenbrengen van de vele partijen waarmee samengewerkt moet worden (soms ben ik daarbij een spin in het web) en dit geeft veel energie en voldoening. Het werk als jobcoach ligt mij prima. Mijn competenties worden precies geprikkeld om mijn werk goed te kunnen uitvoeren. 

Wat vertel je aan anderen over je werk?

Als ik het heb over mijn werk naar anderen toe, dan bespreek ik de veelzijdigheid en de successen zonder namen te noemen. Ook komen de tegenslagen (die onvermijdelijk ook bij het proces van het helpen van mensen om werk te zoeken, te vinden en te behouden horen) ter sprake, maar dan geef ik ook aan hoe ik met de situatie om gegaan ben en wat de oplossing was richting het hoogst haalbare.

Hoe ben je bij at.groep terecht gekomen? 

Mijn directe collega Ines van Erp heeft een rol gespeeld in hoe ik bij at.groep terecht ben gekomen. Eerder werkten we samen en toen Ines daar vertrok heb ik haar via social media gevolgd, en dankzij dit aangehouden contact heb ik met haar input een gesprek bij de at.groep kunnen regelen. Bij at.groep kreeg ik de ruimte om mezelf verder te ontwikkelen en groeien als mens en professional. 

Jasper sluit zijn interview af met een tip:

"Op het moment dat je een pad kiest in je leven, en je krijgt te maken met veel tegenslagen die jou van je doel weerhouden, dan weet je dat dit het juiste pad is wat jij op dit moment te bewandelen hebt. De remedie: ga de tegenslagen headfirst aan, overwin ze en behaal je doel."


Nieuwsgierig naar wie at.groep maken? Volg onze LinkedIn pagina en ontvang wekelijkse updates die je meer inzicht geven in wie we zijn en wat we doen!