home Nieuws De 'MENS' achter at.groep: Sabine Zwaaneveld

29-02-2024

De 'MENS' achter at.groep

In dit maandelijkse nieuwsitem stellen we één van de ruim 40 at.groep medewerkers aan je voor zodat je kennis kunt maken met de 'MENS' achter at.groep. We noemen onszelf vernieuwers van wat werkt, en dat doen we allemaal op onze eigen manier. 

Deze keer is het woord aan regiomanager en jobcoach/re-integratie adviseur Sabine Zwaaneveld. Zij werkt vanuit ons kantoor in Enschede en haar werkgebied ligt in Oost-Nederland. 

Wat vind je leuk aan je werk en functies, en hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Geen enkele werkdag is bij mij hetzelfde, want er zit veel afwissling in mijn werk. Inmiddels ben ik naast jobcoach sinds 1,5 jaar regiomanager. Zo heb ik de ene dag afspraken staan met collega's uit mijn team om hun caseload door te lopen en vragen te beantwoorden. Op een andere dag heb ik afspraken met opdrachtgevers gepland staan om te kijken of en zoja hoe at.groep hen kan ondersteunen bij medewerkers die ziek zijn uitgevallen of juist om uitval te voorkomen. Het vervolg van zo'n gesprek kan zijn dat ik een offerte mag opstellen, zodat wij een nieuw traject met een medewerker kunnen opstarten. Verder probeer ik als manager mijn team te ondersteunen, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Daarnaast heb ik zelf ook nog een aantal trajecten waarin ik mensen coach op hun werkplek of op hun weg naar een nieuwe werkplek. Eigenlijk staat veel van mijn werk in het teken van ontwikkeling van mijn medemens. Dit is wat mijn werk zo leuk maakt!

Waarom heb je gekozen voor at.groep en hoe ben je daar terecht gekomen?

Zo'n tien jaar geleden werd ik door twee oud-collega's uitgenodigd voor een kop koffie op hun nieuwe werklocatie, destijds in Oldenzaal waar at.groep zat. Tijdens dit gesprek heb ik ook kennisgemaakt met de teamleider. En zo kreeg ik die avond de vraag of ik misschien interesse had om bij at.groep te komen werken. De sfeer en open cultuur spraken mij erg aan, waardoor ik hier uiteindelijk volmondig 'ja' op heb gezegd. 

Hiervoor werkte ik ook in de re-integratie, voornamelijk met de Wajong doelgroep. Bij at.groep werken we echter met meerdere doelgroepen zoals mensen met een ziektewetuitkering, werknemers die in hun tweede ziektejaar zitten en nog in dienst zijn bij hun werkgever of mensen die kampen met stress en burn-out klachten. Hierdoor heb ik mijn kwaliteiten breder kunnen inzetten en heb ik mij verder kunnen ontwikkelen. at.groep is een mooie, warme club, waar iedereen met hart voor de mensen werkt. Ik ben er trots op om hier onderdeel van te mogen zijn!

Wat vertel je aan anderen over je werk?

Dat ik erg leuk en afwisselend werk heb! Ik kom op veel verschillende plekken, spreek veel mensen en tijdens deze gesprekken krijg ik de meeste energie als ik hen (op welke manier dan ook) vooruit kan helpen. Het mooie van mijn werk is dat je door de ander écht te zien en te horen al iets voor hem of haar kunt betekenen.

Sabine sluit haar interview af met een quote:

'Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.' - kunstenaar Anton Karssen.

Nieuwsgierig naar wie at.groep maken? Volg onze LinkedIn pagina en ontvang wekelijkse updates die je meer inzicht geven in wie we zijn en wat we doen!