home Nieuws De 'MENS' achter at.groep: Simone Davina

18-09-2023

De 'MENS' achter at.groep

In dit maandelijkse nieuwsitem stellen we één van de ruim 40 at.groep medewerkers aan je voor zodat je kennis kunt maken met de 'MENS' achter at.groep. We noemen onszelf vernieuwers van wat werkt en dat doen we allemaal op onze eigen manier. 

Deze maand stellen we je voor aan Simone Davina. Zij is re-integratieadviseur in Regio Oost en coördinator van HAL 32, waar mensen onder begeleiding kunnen werken aan het opbouwen van een dag- en werkritme.

Wat geeft jou energie in je werk?

Het geeft me energie om mensen in beweging te kunnen krijgen. Om te onderzoeken naar wat iemand kan en te denken in mogelijkheden. Ik vind het mooi wanneer mensen weer geloof krijgen in hunzelf. Om op een creatieve manier samen een weg te vinden; in mensen te laten groeien richting het arbeidsproces en te groeien in wie ze zijn. Het coördineren van Hal 32 geeft mij energie in de zin van dingen organiseren om de Hal nog meer op de kaart te brengen (het liefst bij een zo'n breed mogelijk 'publiek'); om nieuwe contacten en nieuwe mogelijkheden te creëren. 

Waarom werk je graag bij de at.groep?

at.groep geeft me een soort van warm 'familiegevoel' dankzij collega's die voor elkaar klaar staan en er ook zijn voor anderen in goede en in minder goede tijden. 'Samen' is wel erg sterk aanwezig. Geen enkele dag is hetzelfde en dat vind ik erg fijn. 

Waarom heb je gekozen voor at.groep?

Ik ben via mijn netwerk, na een vraag van "Heb ie geen werk veur mie?", ruim 10,5 jaar geleden bij at.groep terecht gekomen. Eerst als uitvoerend coach van activeringstraject 'Startbaan' waarbij wij mensen aan de hand van sport weer actief wilden maken. Helpen met het opbouwen van de basisvaardigheden, zoals op tijd komen en te leren samenwerken, zich te ontwikkelen en geloof te krijgen in eigen kunnen. Daarna heb ik meer gekozen voor de re-integratie en heb ik mij verder ontwikkeld tot adviseur en coördinator. Door de fijne collega's en het warme gevoel ben ik bij a.groep blijven werken. 

Wat zijn de mooiste momenten in je dag?

Met name de vooruitgang zien bij een deelnemer: vooruitgang in de breedste zin van het woord. Dat ene waarvan je niet gedacht had dat het ging lukken. En soms worden doelen niet direct gehaald of raak je net niet de juiste snaar met een deelnemer. Maar samen een weg vinden op welke manier dan ook, geeft voldoening. Nieuwe ideeën opdoen, nieuwe creatieve ideeën bedenken, ontwikkelen van mijzelf en een ander, brainstormen over de Hal, onderzoek doen naar mogelijkheden en dit tot actie omzetten geeft mij voldoening. Te veel om op te noemen!

Wat vertel je aan anderen over je werk?

Aan anderen vertel ik wat ik meemaak in de verschillende trajecten en in mijn werk als coördinator. Ik vind  het mooi om de succes die we halen te delen met anderen. Daar ben ik dan trots op. Maar ik benoem ook de zaken die ik lastig vind, of vertel over de weg die we samen hebben bewandeld om tot een (positief) resultaat te komen. 

Simone sluit haar interview af met een tip:

Geloof in jezelf! En hou van jezelf!


Nieuwsgierig naar wie at.groep maken? Volg onze LinkedIn pagina en ontvang wekelijkse updates die je meer inzicht geven in wie we zijn en wat we doen!