home Nieuws Het is weer voorbij, die mooie zomer...

18-08-2021

Het is weer voorbij, die mooie zeilzomer…

Het was al jaren een wens van Arjen Siebelink. Een langere periode vrij nemen en met de boot eropuit. Even loskomen van alles en maar zien waar de wind je figuurlijk gesproken naartoe blaast. at.groep heeft Arjen de kans gegeven om zijn droom te verwezenlijken.

We spreken Arjen kort na zijn mini-sabbatical. Twee maanden is hij vrij geweest. Het verlof heeft hem goed gedaan en hij heeft mooie herinneringen gemaakt.

Varen is al sinds Arjen een klein jochie was, zijn grote hobby. Als ventje van een jaar of 6 dobberde hij vaak in zijn roeiboot op het water. Een paar jaar later kon je hem regelmatig op het water vinden bij het zalencentrum waar hij dichtbij woonde. Als daar een band speelde, werden er heel wat flesjes in het water gegooid. Arjen viste ze eruit en had er een mooi zakcentje bij. Hij leerde zeilen en werd erkend zeilinstructeur. Jaren geleden heeft hij een bijna 7 meter lange Sturgeon 22 gekocht.

Tekst gaat door onder de foto

Hij gaat regelmatig uit zeilen met zijn kajuitzeilboot, voornamelijk korte tochten. Dit keer is hij een stuk langer op het water geweest. Arjen werkt als re-integratieadviseur en jobcoach bij at.groep en heeft met zijn werkgever kunnen regelen dat hij twee maanden verlof kon opnemen.

Vrijheid

In plaats van bezig zijn met re-integratie en gesprekken over jobcoaching ging de focus op eb en vloed, stroming en springtij. Het heeft hem behalve veel mooie momenten op het water ook innerlijke rust gebracht. De route was niet vastomlijnd. “Waar de wind heen waaide, daar ging ik naartoe. Het geeft vrijheid. En het leert je: zelfs met de wind tegen kom je vooruit.”

 Wat waren het mooie zeilweken. Varen bij de Weerribben, in de Friese wateren én op de Waddenzee. Want dat laatste wilde hij al langer doen: met zijn Sturgeon 22 vanaf Harlingen naar Vlieland zeilen. Voor de zekerheid heeft hij eerder dit jaar het marifonie-examen gedaan (“een marifoon is een soort 27MC-bakkie op zee”), bedoeld om op het water te kunnen communiceren mocht je in nood zitten. Gelukkig ging de oversteek goed en bereikte Arjen met de wind in de zeilen probleemloos het prachtige Vlieland.

Hij was niet continue op het water. Regelmatig legde Arjen aan in een haven. Om te klussen aan zijn boot en bij te praten met familie en vrienden. Zo hoefde hij ook de diploma-uitreiking van zijn zoon niet te missen en pakte hij de coronavaccinatie mee (“Voor mij geen dansen met Jansen, maar zeilen met Jansen”).

De mini-sabbatical heeft Arjen goed gedaan en hij spreekt nogmaals uit dat hij blij is dat at.groep hem de kans heeft gegeven om deze lange verlofperiode op te nemen. “Ik heb genoten!”, vat hij kort maar krachtig samen. En ja, de mooie zeilzomer smaakt eigenlijk best naar meer. Lachend zegt hij: “Maar of ik volgend jaar weer zo lang vrij kan krijgen..?“

Reactie at.groep

“Wij vinden het als at.groep belangrijk om mee te denken met onze werknemers. We proberen te zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Uit onze medewerkersonderzoeken blijkt ook dat werknemers de vrijheid waarderen die ze hebben om hun werk zelf in te delen.  Fijn dat Arjen dat ook zo heeft ervaren!”