Ontwikkeladvies trajecten

home Nieuws Ontwikkeladvies trajecten

17-11-2020

Gratis Ontwikkeladvies

De overheid vindt het belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.

Met de tijdelijke subsidieregeling van het Ministerie van Sociale Zaken is een ontwikkeladviestraject momenteel gratis. Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor dit ontwikkeladvies (conform STAP-regeling). Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben.

Er zijn vanaf 1 december 2020 50.000 adviestrajecten beschikbaar.

De ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door.

Dit levert het op:

  • Je staat stil bij je huidige situatie, hoe sta je nu in je werk en welke richting zou je op willen.
  • Hoe zit het met je toekomstmogelijkheden op de arbeidsmarkt?
  • Aan het einde van het traject stel je een ontwikkelplan op, voor de korte en de lange termijn.

Arbeidsmarktscan

Gezien het belang van goede informatie over iemands kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, zal een arbeidsmarktscan onderdeel zijn van het ontwikkeladvies. Met deze arbeidsmarktscan wordt inzichtelijk gemaakt welke arbeidsmarktkansen er nu zijn, gegeven iemands ervaring en ontwikkelwensen.

Aanmelden

Samen met de Noloc gekwalificeerde loopbaancoaches van at.advies krijg je inzicht in jouw situatie. Onze coaches hebben veel ervaring met het adviseren en coachen bij loopbaanvragen. Meer weten? Neem gerust contact op: 085-483 32 41 of mail naar advies@at-groep.nl.

Wil je je nu alvast aanmelden voor dit traject? Dat kan! Schrijf een email naar advies@at-groep.nl met je naam, emailadres en geboortedatum en telefoonnummer, dan zetten we je vast op onze lijst.