Ontwikkeladvies trajecten
17-11-2020

De overheid vindt het belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.

lees verder
Volgende

Nieuws van at.advies

Volg hier het laatste nieuws van at.advies

Nieuws van at.advies

Verzuim & Re-Integratie
16-11-2020
Als je werknemer langdurig afwezig is, krijg je te maken met de Wet verbetering poortwachter (Wvp). Ook in coronatijd is het verplicht om de regels hiervan op te volgen. Maar wat als je geen volledige documenten hebt, of bijvoorbeeld geen handtekeningen onder je stukken kunt laten zetten vanwege de coronamaatregelen?
Opleiding & Ontwikkeling
16-11-2020
Vorige week ging de nieuwsbrief over de aandachtspunten bij de NOW 2.0. Een van de aanpassingen is dat je als werkgever verplicht bent om werknemers bij- en omscholing aan te bieden. Ook heb je als werkgever een informatieplicht over de mogelijkheden hiervoor wanneer je de NOW 2.0 hebt aangevraagd.
Flexibele Inzet Van Personeel
16-11-2020
Goed nieuws voor ondernemers én werknemers: het steunpakket voor ondernemers wordt verlengd! In de praktijk vraagt dit nog wel om flexibiliteit, hoe kan je je werknemer zo goed mogelijk inzetten wanneer er tijdelijk minder werk is?
Wij zijn vernieuwers van wat werkt
21-10-2020
Wij zijn ‘Vernieuwers van wat werkt’. Wat dat voor ons betekent? Dat vertellen we je graag in deze video!
Coaching & Vitaliteit
06-05-2020
Inmiddels leven we al ruim zeven weken in de intelligente lockdown. Hoewel de situatie steeds meer begint te wennen, zullen veel van jouw werknemers extra mentale druk voelen. Het is nu nog belangrijker om goed contact te houden en je werknemers te ondersteunen waar mogelijk.
NOW maar toch reorganiseren
28-04-2020
Vanaf 6 april tot en met 31 mei kun je een aanvraag voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) indienen bij het UWV. In de eerste drie weken zijn er meer dan 100.000 aanvragen gedaan. Deze week willen we hier nog een en ander op toelichten, want wat als je de NOW hebt aangevraagd maar blijkt dat je toch moet reorganiseren?
Verlof & Compensatie Transitievergoeding
21-04-2020
Kan ik een compensatie voor de transitievergoeding aanvragen bij beëindiging van een dienstverband na 2 jaar ziekte? Hoe ga je om met werknemers die door de huidige omstandigheden niet kunnen werken?
NOW & thuiswerken
14-04-2020
Hoe kan ik gebruik maken van de NOW regeling? Hoe moet ik omgaan met werknemers die thuis moeten werken? We geven je antwoord op deze vragen!