Succesvol in je werk met de juiste begeleiding
31-05-2023

"Zoek je werk met begeleiding op maat en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Ik help je bouwen aan zelfvertrouwen en aan leren in de praktijk", vertelt Judith Slagter. Ze is jobcoach bij at.groep en begeleidt enkele medewerkers van Envalior (voorheen DSM).

lees verder
Volgende

Nieuws van at.advies

Volg hier het laatste nieuws van at.advies

Nieuws van at.advies

Arbeidsdeskundig onderzoek waar je écht wat aan hebt
01-05-2023
Vrijwel dagelijks stellen werkgevers vragen aan at.groep over de Wet verbetering poortwachter (Wvp), en geven zij opdracht voor uitvoering van Arbeidsdeskundig onderzoek. "Wij vinden het belangrijk om het AD-rapport ook praktisch te maken."
Waar sta je nu? Waar wil je naartoe?
27-03-2023
Mickey Withagen is re-integratieadviseur en jobcoach bij at.groep. “Duidelijk krijgen voor jezelf of bepaald gedrag of vereisten bij je passen, is typisch iets waarbij de DISCOVER Potentieel Analyse (kortweg de DISC) je helpt."
Meer werkplezier met begeleiding van een goede jobcoach
06-03-2023
“Jezelf ontwikkelen, plezier hebben in je werk en waardering krijgen. Dan ga je met een voldaan gevoel naar huis", vertelt jobcoach Rosalie Weikath.
De carrièreswitch van z’n dromen
06-02-2023
"Op 7 februari mag ik m’n diploma ophalen en dan is het écht helemaal officieel”, vertelt Johan Freriksen (47), zichtbaar gelukkig. Sinds enige tijd werkt hij, naast zijn op leiding, als helpende in de zorg bij Carintreggeland, Huis De Stoevelaar in Goor. “Ik krijg een arbeidscontract van 24 uur per week. En ik mag in mijn eigen team blijven, da’s helemaal mooi. Jaa, dat zegt toch wel wat hé?”, bloost Johan. “Het zal van beide kanten wel bevallen dan, denk ik.”
Coaching op maat bij Niet Aangeboren Hersenletsel
28-01-2023
Kenmerkend voor mensen met niet aangeboren hersenletsel is vaak dat ze gevoeliger zijn voor prikkels uit hun omgeving en daardoor ook eerder afgeleid. Meestal brengt NAH ook vormen van gedragsverandering mee. Soms zijn deze, met een kleine aanpassing, goed te combineren met het werk en het leven van elke dag, maar soms ook helemaal niet”, vertelt Karin Grobbink, re-integratiespecialist en projectmanager NAH bij at.groep..
Rouwverwerking bij baanverlies
07-12-2022
Tijdens onze kennisdag stonden we stil bij rouw om baanverlies. Als je ergens aan gehecht bent en dit verliest, kun je daarover rouw ervaren. Janske van Eersel toonde elke fase aan via het duale procesmodel. Erg verhelderend! Het is een voortdurend proces tussen twee werelden...
Folder re-integratie door studenten Saxion
16-11-2022
Vier derdejaars studenten HRM/HRD gaven hun eindpresentatie van de Lab-opdracht die zij uitvoerden voor at.groep. Hoofddoel van zo’n Lab-opdracht is het ontwerpen van een maatwerk loopbaaninterventie. Ingeborg IJssels, HRM-adviseur bij at.groep begeleidde hen de afgelopen tien weken. Ze is trots op het eindresultaat.
Brein Support en at.groep; samen sterker
08-04-2022
Vanaf 1 mei 2022 slaan Brein Support en at.groep de handen écht ineen voor de doelgroep volwassenen met NAH.
Geslaagd
13-08-2021
at.groep is een arbeidsdeskundige rijker. Maarten Walhof heeft zijn studie afgerond en het diploma binnen.
Ontwikkeladvies trajecten
17-11-2020
De overheid vindt het belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.
Verzuim & Re-Integratie
16-11-2020
Als je werknemer langdurig afwezig is, krijg je te maken met de Wet verbetering poortwachter (Wvp). Ook in coronatijd is het verplicht om de regels hiervan op te volgen. Maar wat als je geen volledige documenten hebt, of bijvoorbeeld geen handtekeningen onder je stukken kunt laten zetten vanwege de coronamaatregelen?
Opleiding & Ontwikkeling
16-11-2020
Vorige week ging de nieuwsbrief over de aandachtspunten bij de NOW 2.0. Een van de aanpassingen is dat je als werkgever verplicht bent om werknemers bij- en omscholing aan te bieden. Ook heb je als werkgever een informatieplicht over de mogelijkheden hiervoor wanneer je de NOW 2.0 hebt aangevraagd.
Flexibele Inzet Van Personeel
16-11-2020
Goed nieuws voor ondernemers én werknemers: het steunpakket voor ondernemers wordt verlengd! In de praktijk vraagt dit nog wel om flexibiliteit, hoe kan je je werknemer zo goed mogelijk inzetten wanneer er tijdelijk minder werk is?
Coaching & Vitaliteit
06-05-2020
Inmiddels leven we al ruim zeven weken in de intelligente lockdown. Hoewel de situatie steeds meer begint te wennen, zullen veel van jouw werknemers extra mentale druk voelen. Het is nu nog belangrijker om goed contact te houden en je werknemers te ondersteunen waar mogelijk.
Verlof & Compensatie Transitievergoeding
21-04-2020
Kan ik een compensatie voor de transitievergoeding aanvragen bij beëindiging van een dienstverband na 2 jaar ziekte? Hoe ga je om met werknemers die door de huidige omstandigheden niet kunnen werken?
NOW & thuiswerken
14-04-2020
Hoe kan ik gebruik maken van de NOW regeling? Hoe moet ik omgaan met werknemers die thuis moeten werken? We geven je antwoord op deze vragen!