Coaching & Vitaliteit

home Nieuws Coaching & Vitaliteit

06-05-2020

Inmiddels leven we al ruim zeven weken in de intelligente lockdown. Hoewel de situatie steeds meer begint te wennen, zullen veel van jouw werknemers extra mentale druk voelen. Het is nu nog belangrijker om goed contact te houden en je werknemers te ondersteunen waar mogelijk. De dunne scheidslijn tussen werk en privé, de extra rollen die je vrijwel tegelijkertijd moet vervullen en de algemene onzekerheid die er heerst kunnen zorgen voor stress en onrust. 

Als werkgever is het erg belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Laat zien dat je begaan bent met je werknemer en wees bereid om een stap te zetten in verzuimpreventie. Wij helpen je hier graag bij! We nemen graag contact op met jouw werknemers voor een check-up en waar gewenst kunnen wij coaching inzetten, zoals onze Fit & Balans-training.

Coaching voor jouw werknemers
Met behulp van methodieken uit cognitieve gedragscoaching kunnen wij coachingstrajecten opzetten voor jouw werknemer. We geven de werknemer meer inzicht in zijn of haar eigen invloedssfeer door meer inzicht te creëren in denkpatronen, gedragingen, emoties en lichamelijke reacties op situaties. Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing om tot het beoogde doel te komen.

Waar helpen we je werknemer mee?

🎯 Opstellen van doelen
🎯 Opstellen van een stappenplan om deze doelen te behalen
🎯 Koppelingen inzichtelijk maken tussen denkpatronen en gedrag
🎯 Denkfouten omzetten in behulpzame, gezonde denkpatronen
🎯 Grip op zijn of haar leven teruggeven

Dit zal invloed hebben op wonen, werken en persoonlijke omstandigheden. Door vele stressoren en weinig energiegevers kan er bijvoorbeeld vermoeidheid of een uitgeblust gevoel ontstaan. Samen met onze coach gaat de werknemer zijn of haar balans weer terugvinden. Gelukkige werknemers zorgen voor een gezond bedrijf met een hoge arbeidsproductiviteit. 
 

Neem contact met ons op om deze dienstverlenging te bespreken. Onze coaches staan voor je klaar!

Waar kunnen werknemers zelf op letten om gezond te blijven?
Uiteraard nemen we in onze check-up ook vitaliteit mee als onderwerp. Lukt het jouw werknemer bijvoorbeeld om gezond en op een prettige manier thuis te werken? Zoals ook in onze eerste nieuwsbrief is beschreven: zorg allereerst voor een goede thuiswerkplek.

🖥 Een rustige werkplek, goede apparatuur en een bureaustoel waardoor je een goede zithouding hebt zijn erg belangrijk.
⏰ Daarnaast is het prettig om onderscheid te maken tussen werktijd en niet-werktijd. Maak een dagplanning, plan hierin ook tijd voor pauzes en ga dan ook echt even bij je werkplek vandaan.
🏃‍♂️ Zorg ook voor beweging, stel jezelf bijvoorbeeld het doel om dagelijks een half uur te bewegen. Wat de vorm van bewegen ook is, het zal zeker bijdragen aan je gezondheid, geluk én productiviteit. 

Kunnen wij helpen?
Ben je geïnteresseerd in een check-up en/of coaching voor jouw personeel? Of heb je vragen over andere personeelsvraagstukken die tijdens deze periode naar voren komen?

Bel voor vragen vrijblijvend onze HR-alarmlijn: 085 483 3241