home Nieuws Folder re-integratie door studenten Saxion

16-11-2022

Afgelopen dinsdag was het zover. De vier derdejaars studenten HRM/HRD gaven hun eindpresentatie van de Lab-opdracht die zij uitvoerden voor at.groep. Hoofddoel van zo’n Lab-opdracht is het ontwerpen van een maatwerk loopbaaninterventie. Ingeborg IJssels, HRM-adviseur bij at.groep begeleidde hen de afgelopen tien weken. Ze is trots op het eindresultaat. “We kunnen de folder die zij maakten, direct gebruiken voor mensen die bij ons een 2e spoor re-integratietraject (gaan) volgen. In de folder wordt stap voor stap uitgelegd wat at.groep doet voor de medewerker die gaat re-integreren. Hoe de coach met de kandidaat kijkt naar wat écht bij hem past. En waaruit de begeleiding bestaat om daar te komen. Beter en duidelijker hadden we het zelf niet kunnen zeggen.”

Eindpresentatie van de Lab-opdracht door Lorenzo, Inge, Kirsten en Mirthe. 

Re-integreren als kans

 “Geen enkele carrière verloopt in een rechte lijn naar de top. En onderweg daar naartoe kan ook een re-integratietraject deel uitmaken van jouw loopbaan. Zo’n traject is hét moment waarop je als mens heel bewust gaat nadenken over jouw volgende stap” vertelt Inge Steenbreker. Ze studeert Human Resource Management aan Saxion Hogeschool in Enschede en werkte mee aan de Lab-opdracht van loopbaaninterventies. Deze opdracht voerde ze uit met haar medestudenten Lorenzo van de Pol, Kirsten ten Broeke en Mirthe Bernds. “Om van re-integratie een succes te maken denk je na over vragen als: Wat wil je, waar ben je goed is en waar liggen kansen. Gelukkig hoef je zoiets niet helemaal alleen uit te zoeken. Er zijn fantastische mensen die jou daarbij goed, graag en vakkundig helpen. En juist dát wilden we laten zien in deze folder die we gemaakt hebben voor at.groep”, benadrukt het viertal.

Fijne samenwerking

Vanuit Saxion werden de studenten begeleid door Andrea Overkamp, coördinator Ad Management bij Saxion: “Ik merk dat het eigenlijk altijd fijn is voor organisaties om met jonge mensen in opleiding, samen te werken. Zij kijken met een frisse blik naar werkprocessen en structuren en ze kunnen je écht aan het denken zetten met hun vragen. Doel voor at.groep was ook om deze studenten te laten ervaren hoe het is om theorie te vertalen naar de praktijk. De folder die ze samen gemaakt hebben is een mooi, concreet product waar de organisatie direct wat aan heeft. Ingeborg IJssels stemt daarmee in. “We hebben genoten van deze mooie samenwerking. Win-win-win voor de studenten, de opleiding en zeker ook voor ons als organisatie met specialisten op het gebied van re-integratie en advies.”