home Nieuws Meer werkplezier met begeleiding van een goede jobcoach

06-03-2023

Meer werkplezier met begeleiding van een goede jobcoach

“Jezelf ontwikkelen, plezier hebben in je werk en ook nog waardering krijgen voor wat je doet. Dan vliegt de tijd en ga je ’s avond met een voldaan gevoel naar huis”, zo omschrijft Rosalie Weikath de ideale werkdag van haar cliënt. Rosalie is re-integratieadviseur en jobcoach bij at.groep. Ze kwam in contact met Tim via het UWV.

Werkritme
“Tim heeft een beperking waardoor niet elke werkomgeving geschikt is voor hem. Hij werkt in een magazijn van een grote supermarkt. Vaak moest hij daar lang wachten tot er weer een vrachtwagen met goederen arriveerde. Iets dat een negatief effect had op de stemming en het werkritme van Tim. In goed overleg met hem, brachten Tim en ik een bezoek aan het FabLab in Coevorden.”   

Fijne uitdaging
“Nu combineert Tim zijn magazijnwerk met activiteiten bij De Nieuwe Veste, de school waarin deze creatieve werkplaats gevestigd is. Er staat een 3D-printer en een robot. Tim is heel handig met computerprogramma’s en maakt zich nieuwe dingen op het gebied van ict snel eigen. Ik zie Tim stralen als hij daar bezig is”, vertelt Rosalie enthousiast. “En even zo goed, fietst hij met plezier naar het magazijn als hij een telefoontje krijgt en hoort dat er een vrachtwagen klaar staat om uitgeladen te worden.”  

Met een beetje hulp en begeleiding 
Deze mooie combinatie van activiteiten helpt Tim om in een fijn ritme te blijven en plezier te halen uit z’n dag. Wil je meer weten over de dienstverlening van de jobcoaches bij at.groep? Wil je een gesprek voor jezelf of een cliënt die op zoek is naar goede begeleiding en het vergroten van  werkplezier? Neem contact op met Rosalie Weikath, 06-536 207 17 of mail: r.weikath@at-groep.nl.