home Nieuws Succesvol in je werk met de juiste begeleiding

31-05-2023

Met de juiste begeleiding lukt het wél om succesvol te zijn in je werk 

“Zoek je werk met begeleiding op maat en wil je in korte tijd veel werkgevers ontmoeten? Dan is Meet & Greet XXL echt iets voor jou. Zeker als je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld om te bouwen aan je zelfvertrouwen, aan werkritme en aan het leren van nieuwe dingen in de praktijk”, vertelt Judith Slagter. Ze is jobcoach bij at.groep en begeleidt enkele medewerkers van Envalior (voorheen DSM). Op 9 maart konden werkgevers werkzoekenden elkaar voor het eerst sinds lange tijd, weer fysiek ontmoeten. Voor hen had ‘Onbeperkt aan de Slag’ in samenwerking met het UWV deze Meet & Greet XXL georganiseerd. En dit op een prachtige locatie, namelijk in het Business Café van Voetbalstadion FC Emmen. Mede door de succesvolle middag ligt het in de planning om vaker een dergelijke middag te organiseren. Op de hoogte blijven hierover? Mail j.slagter@at-groep.nl of bel 085-4833241. 

Werkgevers en werkzoekenden konden elkaar fysiek ontmoeten tijdens de Meet & Greet XXL. Dit leverde meteen mooie matches op.

 

Structuur en vertrouwen

Momenteel begeleidt Judith zeven medewerkers bij Envalior in zogenaamde ‘doorstroomplekken’. “Mensen kunnen hier werkervaring opdoen in een productieomgeving. Ik bezoek hen, afhankelijk van wat nodig is, één tot twee keer per week, liefst op de werkplek. Met de direct leidinggevende én de betreffende medewerker, overleggen we hoe het gaat en wat eventueel nog nodig is. Soms gaat het om iets praktisch in het werk, soms over sociale omgangsvormen of om het vinden van aansluiting. Stap voor stap bouwen we aan structuur, aan vaardigheden en meer zelfvertrouwen in een veilige werkomgeving. Gesprekken die we voeren gaan ook soms over thuissituaties die ingewikkeld zijn of die maken dat iemand niet lekker in z’n vel zit. Door hierover te praten, lukt het meestal samen een oplossing te vinden zodat de medewerker verder kan.”

Mooie matches

“Werkgevers die meedoen aan Meet & Greet zijn stuk voor stuk maatschappelijk betrokken. Ze pakken de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan ondersteuning op maat voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt”, weet Judith Slagter. “De werkzoekenden die naar de Meet & Greet kwamen, werden ontvangen in een ‘warm bad’. Ze keken hun ogen uit naar de mogelijkheden en het gevarieerde aanbod aan vacatures.” Judith is enthousiast over de mooie gesprekken die ontstonden tussen werkzoekenden en werkgevers uit de regio Emmen. “Zelf stond ik in de stand van Envalior. Ook daar heb ik kandidaten gesproken die meer wilden weten over het werken bij dit bedrijf, over de mogelijkheden om in te stromen en over de begeleiding. Inmiddels zijn we een paar weken verder en weet ik dat er voor ons geen nieuwe match uit deze Meet & Greet ontstaan is. En dat is prima. Zoiets kun je immers niet forceren. Wat ik wel weet, is dat we de volgende keer zeker weer paraat zijn met een stand en met zo concreet mogelijke informatie voor werkzoekenden. Het is een prachtige formule die kan leiden tot waardevolle contacten, mooie werkovereenkomsten en tot mensen die zich positief ontwikkelen op de arbeidsmarkt.”     

Meedoen aan Meet & Greet XXL

Meer weten over de volgende Meet & Greet XXL in Emmen of over de dienstverlening van de jobcoaches bij at.groep? Of wil je een gesprek voor jezelf of voor een medewerker die op zoek is naar goede begeleiding tijdens het werk? Neem contact op met Judith Slagter, 06-838 77 255 of mail: j.slager@at-groep.nl.