home Nieuws Waar sta je nu? Waar wil je naartoe?

27-03-2023

Inzicht in waar je nu staat en hoe jij je wilt ontwikkelen

“Na meer dan 10 jaar in het onderwijs was ik toe aan een volgende stap. Een leidinggevende baan,.. dat leek me wel wat. Maar twijfels had ik ook”, vertelde kandidaat Rick aan Mickey Withagen. Mickey is re-integratieadviseur en jobcoach bij at.groep. “Duidelijk krijgen voor jezelf of bepaald gedrag of  vereisten bij je passen, is typisch iets waarbij de DISCOVER Potentieel Analyse (kortweg de DISC) je helpt. Het geeft je inzicht in jouw eigen bewuste en onbewuste processen. Het maakt een uitvergroting van je talenten en van precies dát waar jij écht gelukkig van wordt.” 

Na het bespreken van de resultaten uit de DISC was de reactie van Rick: “Zo blij dat ik dit gevolgd heb! Want al snel werd me duidelijk dat een leidinggevende baan een enorme teleurstelling voor me zou zijn worden. Vooral omdat ik in een project bijvoorbeeld veel liever bezig ben met uitvoering dan met coördinatie en aansturing. In de gesprekken die ik over de testresultaten had met Mickey Withagen, deed ik meer mooie ontdekkingen over mezelf. Ik weet nu veel beter van welke aspecten in m’n werk ik écht blij word en welke beroepen daar bij passen.” 

"Als coach help ik bij de vertaling van de DISC onderzoeksresultaten naar de praktijk."

Gedrag, drijfveren en talenten
De DISCOVER potentieel analyse (DISC) bestaat uit een individueel onderzoek. “Op basis van de antwoorden die jij geeft, volgt een rapport. Een prachtig naslagwerk voor jezelf, maar ook een mooi handvat voor de gesprekken die volgen met mij, als één van de adviseurs bij at.groep die zich hierin gespecialiseerd hebben”, vertelt Mickey. “De ‘DISC’ gaat over gedrag, drijfveren en talenten. Bij gedrag denk je aan de hoe-vraag. Dus hoe doe je de dingen, hoe pak je dat aan en hoe ga je om met anderen. Bij drijfveren denk je aan het waarom; dus waarom doe jij de dingen die je doet. Waarom vind je dat belangrijk en waarom krijg jij daar energie van. De DISC maakt duidelijk hoe jij naar jezelf kijkt en naar de wereld om je heen. Bij talenten gaat het om dat, waar jij van nature goed in bent. Is dat sport of muziek misschien of ben jij heel goed in het oplossen van ingewikkelde puzzels of in het organiseren van feestjes?”

Meerwaarde gesprekken coach
“Met de rapportage die volgt op basis van de DISC testresultaten, kun je in principe direct aan de slag”, vertelt Mickey. “Waar ik als coach bij help is de vertaling naar de praktijk. Het vinden en het fijn slijpen van de antwoorden op vragen in jouw persoonlijke zoektocht. Ik houd een spiegel voor, waarbij we kansen bespreken, maar ook de valkuilen. Samen komen we gemakkelijker tot het helder krijgen van de vervolgstappen die je wilt maken in jouw ontwikkeling.” Rick knikt en is het daar volmondig mee eens. “De DISC was tof en ik heb een fijn naslagwerk, maar de coaching gesprekken hebben voor mij echt het verschil gemaakt.”

Welke kant wil jij op
Met vestigingen door heel Nederland, biedt at.groep loopbaanontwikkeling in combinatie met de DISCOVER potentieel analyse. De DISC is inzetbaar op verschillende manieren: tijdens een loopbaantraject, maar ook in een Spoor 2 traject of bij outplacement. Iets voor jou? Bel 085 483 32 42 of mail m.withagen@at.groep.nl. “Ik denk graag met je mee.”